• Muista äänestää tulevissa vaaleissa - Sami Wacklin
  • Muista äänestää tulevissa vaaleissa - Sami Wacklin

LIIKUNNAN JA URHEILUN EHDOKAS UUDELTAMAALTA

Minulle kolme tärkeintä asiaa näissä vaaleissa ovat:

1. Lapset, nuoret ja perheet

2. Talous

3. Turvallisuus

Kaikki alkaa tuolta lapsista ja nuorista. He eivät vielä itse voi vaikuttaa asioihinsa itse, joten heitä tulee auttaa ja tukea.

Päiväkodeissa kytee aikapommi. Ryhmäkoot ovat kasvaneet ja henkilökunta ei enää jaksa. Siellä on saatava ryhmät pienemmiksi ja nopeasti. Opettajia ei tarvita kahta jokaiseen ryhmään, vaan aikuisia tarvitaan yleisesti. Hoitaja pärjää ihan hyvin pienten lasten kanssa. Nyt on vain tärkeää, että siellä on jatkossa työntekijöitä.

Palkkausta on varmasti myös tarkistettava, jotta ala houkuttelee myös jatkossa nuoria. Tätä kautta myös pienten lasten on parempi olla ja heistä tulee tasapainoisempia kansalaisia. Päiväkodin tulee olla turvallinen paikka kaikille: lapsille ja työntekijöille.

Koulut ovat ajautuneet todella huonoon tilanteeseen. Siellä on ongelmia monissa perusasioissa: opettajat eivät jaksa, ryhmäkoot ovat liian isoja ja kaikenlaiset oppilaat on laitettu samoille luokille. Lisäksi opettajilta on viety auktoriteetti. Tämän on muututtava.

Meidän on saatava ryhmät pienemmiksi, häiriköt pois luokilta ja tätä kautta taas opettajille työrauha ja työviihtyvyys.

Sitä kautta meidän lapset ja nuoret oppivat paremmin ja ovat paljon valmiimpia tulevaisuuteen.

Myöskään koulussa kenenkään ei tarvitse pelätä. Nollatoleranssi koulukiusaamiselle. Koulun on oltava turvallinen paikka kaikille.

Harrastuksia on myös tuettava tulevaisuudessa. Perheiden kustannukset ovat karanneet ihan käsistä, ja tähän vaikuttaa varmasti myös koronavelka, jota maksamme edelleen. Korona-aikana tippui paljon lapsia pois harrastuksista, ja nykyään maksut jakaantuvat pienemmälle maksajajoukolle. Tilanne on monissa lajeissa kestämätön. Liikkuva lapsi on kuitenkin se paras kansalainen jatkossa. Hän pärjää vähemmille kustannuksilla mm. terveydenhuollon puolella. Hän on terveempi, hyvävoimaisempi ja mieleltään terveempi. Liikunta lisää terveyttä.

Talous on nykyisen hallituksen jäljiltä kauheassa tilanteessa. Velkaa on otettu lähes 50 miljardia yhden hallituskauden aikana. Näin ei voi jatkua. Meidän tulee tukea yrittäjyyttä, sillä vain hyvin voivat yritykset, voivat nostaa Suomen tästä tilanteesta. Meidän tulee myös laskea työn verotusta, jotta työn tekeminen on kannattavaa. Saadaan kaikki suomalaiset mukaan talkoisiin, myös ne jotka tällä hetkellä elävät tukien varassa.. Kun suomalaiset saavat tätä kautta lisää ostovoimaa, näkyy se kaikessa muussakin toiminnassa. Positiivinen oravanpyörä on valmis.

Eläkeläiset ja vanhukset ovat sitten se toinen vaihe, jossa meidän kaikkien apua tarvitaan. SoTe-alueet ovat jo syntyessään konkurssikypsiä ja mietitään mistä sinne saadaan lisää rahaa, vai pitääkö heti leikata? Näin ei ollut varmaan tarkoitus.

Tämä ei kuitenkaan tullut yllätyksenä, ainakaan minulle. Jos luodaan kokonaan uusi julkishallinnon kerrostuma, niin mitä muuta se voi tarkoittaa kuin lisäkuluja. Nyt se kuitenkin pitäisi saada toimimaan.

Pitänee lähteä perusasioista. Ensin kaikille hoito, joka ei tule hoitajamitoituksilla vaan sillä että paikat ovat edes auki. Aloitetaan sillä ja parannetaan sitten laatua, kun on sen aika. Vanhukset tarvitsevat hoitoa, jota ei ole heille nyt tarjolla. Annetaan vanhuksille heidän arvoisensa vanhuus !

Kun haluat näihin muutosta, niin äänestä minua keväällä !

Lupaan tehdä kaikkeni teidän eteen, mutta muista että vain annettu ääni auttaa.