• Muista äänestää tulevissa vaaleissa - Sami Wacklin
  • Muista äänestää tulevissa vaaleissa - Sami Wacklin

Olen 51-vuotias kolmen lapsen isä Espoosta. Olen asunut noin 40 vuotta elämästäni Espoossa. Kouluni kävin Olarissa, Kaitaalla ja Espoonlahdessa. Asuin koko nuoruuteni Olarissa.

Olen harrastanut lapsuudessa ja nuoruudessani paljon. Aloitin jalkapallolla kaupunginosajoukkueissa ja jatkoin sen jälkeen Hongassa. Ala-asteella rinnalle tuli koripallo, jota harrastin Tapiolan Hongassa A-junioreihin asti. Nyt oman perheen kanssa aika onkin sitten mennyt uimahalleissa, kolmen kilpauimarin isänä. Olen ollut hyvin aktiivinen toimija uimaseura Cetuksessa. Tämän oman kokemukseni perusteella olen vahvasti sitä mieltä, että lasten ja nuorten harrastustoimintaa tulee tukea kaikin mahdollisin keinoin. Harrastukset kasvattavat nuorista terveitä ja hyviä kansalaisia

Alku sille, että kiinnostuin politiikasta, tapahtui kauppaoppilaitoksessa Espoonlahdessa. Silloin kiinnostuin ensimmäisen kerran vaikuttamisesta. Pyrin oppilaskunnan puheenjohtajaksi ja minut lopulta valittiin tehtävään. Ja kun sitten osallistuimme valtakunnalliseen Suomen kauppaopiskelijoidenliiton vuosikokoukseen, niin pyrin vielä sinne hallitukseen. Sekin tuotti tulosta ja minut valittiin SKOL:n hallitukseen. Toimin siis varsin aktiivisena vaikuttajana parin opiskeluvuoden ajan.

Koulujen jälkeen lähdin heti työelämään. Olen nyt tehnyt noin 30 vuotta töitä erilaisissa myynnin tehtävissä. Toimialoja on ollut monia ja samoin työtehtäviä. Olen myös toiminut pariin otteeseen yrittäjänä. Kaiken työkokemukseni ansiosta olen oppinut ymmärtämään asioita varsin monesta eri näkökulmasta.

Perheen perustaminen veti takaisin Espooseen. Asuimme ensin Ymmerstassa muutaman vuoden, jossa syntyi kaksi ensimmäistä lastakin. Sen jälkeen muutimme Latokaskeen ja olemme nyt asuneet Latokaskessa noin 15 vuotta.

Olen ollut erittäin tyytyväinen ratkaisuuni, että hyppäsin aikoinaan myynnin ja yrittämisen maailmaan ja otin etäisyyttä politiikkaan. Ihan riippumatta siitä minne tieni jatkossa veisi. Viime vuosina olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että olen pohjimmiltani maailmanparantaja. Haluan vaikuttaa asioihin ja olla oikeudenmukainen.

Viimeisimpien vuosien aikana olen huomannut, etten ole päässyt eroon poliittisen vaikuttamisen halusta, ja päätinkin pyrkiä vaikuttamaan oman kuntani asioihin. Minulla alkoi vahvistua haave siitä, että pääsisin enemmän omalla agendallani ajamaan sellaisia asioita, joihin itse uskon. Mukaan vaikuttamaan ja tekemään päätöksiä ei kuitenkaan pääse pelkästään sivusta huudellen, vaan olemalla itse mukana. Maalaisjärki kun tuntuu kadonneen, tai ainakin unohtuneen, nykyajan päätöksenteosta. Siksi päätin laittaa itseni likoon tulevissa 2021 vaaleissa.

Haluan Espoosta elinvoimaisen ja turvallisen paikan asua, nyt ja tulevaisuudessa. Meidän tulee satsata lapsiin ja nuoriin, jotta he jatkavat Espoon kehittämistä myös jatkossa.

Nyt käytynä on kuntavaalit 2021, sekä ensimmäiset aluevaalit. Olen saanut ensimmäisiä luottamuspaikkoja Espoossa ja Uudellamaalla. Olen liikuntalautakunnassa jäsenenä, sekä varapuheenjohtajana Uuvi ry:n hallituksessa.

Viimeisimpänä minut valittiin eduskuntavaaliehdokkaaksi Uudenmaan vaalipiiriin. Otin valinnan kiitollisena ja nöyränä vastaan. Nyt katsotaan ja mitataan luottamus ihan huipputasolla. Kaikki äänestämään keväällä 2023, sillä Suomi tarvitsee uuden suunnan. Enää ei voida ottaa velkaa samalla tavalla, vaan meidän on oikeasti myös osattava karsia menoja. Kirjoittelen taas kevään aikana tänne lisää.

Muista äänestää eduskuntavaaleissa: Sami Wacklin, Perussuomalaiset.